Bodypositive,  Inspired by...

Tess Holliday: Eff Your Beauty Standards!

https://www.instagram.com/p/CB4NYX8JWQY/

Sinds ik haar ontdekt heb is ze mijn grootste inspiratiebron: Tess Holliday, ook wel bekend als Tess Munster. Je hebt haar vast wel eens voorbij zien komen op social media. Ze is razend bekend, met zo’n 2.1 miljoen volgers op Instagram. Tess is plus size model, maar ook noemt ze zichzelf ‘body positive ambassador’.

Op haar socials laat ze vaak merken dat ze tegen bodyshaming en fatshaming is. Helaas krijgt ze nog regelmatig negativiteit naar haar hoofd geslingerd, maar daar kan ze heel goed mee omgaan. Ze vindt dat je je lichaam moet liefhebben, ongeacht je maat of je gewicht. Om nog wat zelfvertrouwen in te peperen, heeft ze een boek geschreven ‘The Not So Subtle Art of Being a Fat Girl’. Het woord ‘fat’ is niet beledigend, zegt Tess, maar helaas wordt het nog wel vaak zo opgevat. Het woord ‘fat’ of ‘dik’ beschrijft je gewoon, net als bijvoorbeeld het woord ‘lang’.

In 2013 startte Tess de #EffYourBeautyStandards campagne. Ze maakte een Instagram- en Twitterpagina aan om deze belangrijke boodschap te delen. De Instagrampagina @EffYourBeautyStandards heeft zo’n 433 duizend volgers. Op deze pagina deelt Tess foto’s van mensen die deze hashtag gebruiken. De campagne heeft ook een eigen kledinglijn gehad, maar deze is helaas niet meer verkrijgbaar.

Tess zou graag meer plus size modellen zien boven maat 46. Nu hebben plus size modellen vaak maat 42/44 en dat betreurt ze.

Raak jij ook geïnspireerd van deze mooie vrouw?
Klik dan hier om haar te volgen op Instagram!